Rekuperace CO2 fermentační plyny

Rekuperace CO2 fermentační plyny

Věda a umění ve službách životního prostředí

ENOMET GALILEO

Sběr a uložení oxid uhličitý z fermentace.
Během výroby vína a procesu alkoholové fermentace se vyvíjí obrovské množství oxidu uhličitého. Chcete-li získat představu o použitých množstvích, pomyslete na to, že na každý vyrobený litr vína se vyprodukuje 50 litrů oxidu uhličitého. Všechen tento vyrobený plyn je rozptýlen do atmosféry se zjevným ekologickým poškozením. Rovněž je třeba vzít v úvahu, že škoda není pouze ekologická. Oxid uhličitý je notoricky známý drahý plyn a je široce používán v různých výrobních procesech. Je tedy zřejmé, že jeho rozptyl do atmosféry zahrnuje také rozptyl ekonomických zdrojů.

 

Rekuperace CO2 fermentační plyny

Rekuperace CO2 fermentační plyny

Rekuperace CO2 fermentační plyny

Rekuperace CO2 projekt

Využití rekuperace oxidu uhličitého ve výrobě vína.

Moderní enologické techniky směřují ke stále většímu využívání oxidu uhličitého. Lisování v inertní atmosféře, inertizace nádob na víno, fáze plnění do lahví a moderní postupy macerace červených vín jsou příklady rozšířeného a nehospodárného používání oxidu uhličitého ve sklepě.

Nyní je možné získat oxid uhličitý z fermentace.

Systém rekuperace CO2 vyvinutý společností ENOMET umožňuje rekuperaci a opětovné použití plynu přímo ve sklepě.

Snadná správa.
– Systém je plně automatický.
– Instalaci může provést přímo zákazník.
– Lze postavit systémy jakékoli velikosti.
– Rostlina se přizpůsobí jakémukoli vinařskému systému.

Provozní a ekonomické výhody.
– Plyn k dispozici pro provádění všech vinařských postupů v inertní atmosféře.
– Opětovné použití vyprodukovaného plynu bez zvýšení množství vypouštěného do atmosféry.
– Dostupnost plynu bez nákladů.

– Možná možnost prodeje vyrobeného plynu