Iontová stabilizace vína

Iontová stabilizace vína – Enomet specialista na výměnu iontů

Iontová stabilizace vína

Iontová stabilizace vína

Enomet Kalium Super Eco

Zařízení pro intovou stabilizaci kyselin ve víně a moštu

Inotová kolona s ručním ovládáním bez elektrického připojení

Zabraňuje vytváření vinného kamene v lahvích

Kit pro úpravu obsahu kyselin a měření kyselosti včetně pH metru

Enomet – K1-SE Kalium super Eco

Kapacita: 300-500 l/hod
Příkon: 0kW
Rozměry: 580x400xh1480
Váha: 50Kg

Enomet – K2-SE Kalium super Eco

Kapacita: 600-1000 l/hod
Příkon: 0kW
Rozměry: 580x400xh1480
Váha: 75Kg

Enomet – K3-SE Kalium super Eco

Kapacita: 1200-2000 l/hod
Příkon: 0kW
Rozměry: 650x500xh1600
Váha: 100Kg

Enomet – K4-SE Kalium super Eco

Kapacita: 2400-4000.
Příkon: 0kW
Rozměry: 1000x750xh1800 mm
Váha: 150Kg

 

TECHNIKA IONOVÉ VÝMĚNY PRO STABILIZACI VÍNNÉHO KAMENE

VÝHODY:
1. PRŮBĚŽNÁ STABILIZACE
2. POKLES PH VE VÍNĚ NEBO ČÁSTEČNĚ ZKVAŠENÉM MUŠTU
3. ZLEPŠENÍ ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY VÍNA
4. ŘÍZENÍ OBSAHU VÁPNÍKOVÝCH IONTŮ

SYSTÉMOVÁ METODA KALIUM PIU
Zařízení vyvinuté společností Enomet umožňují eliminovat pouze požadované množství draslíku, aby byla zaručena dokonalá stabilita vína vůči tvorbě vinného kamene, aniž by byla negativně ovlivněna charakteristika vína.

Proces je rychlý, automatický, nevyžaduje zvlášť školenou obsluhu. Během úpravy nedochází k přidání určitých cizích látek do vína, ani redukci látek ve víně normálně obsažených a žádoucích. Hlavní charakteristikou Kalium Piu’ je vysoký výkon, který umožňuje zpracovat až 6 000 Hl / den vína. Využíváním lze dosáhnout rychle stabilitu vína proti vinnému kamenu a také dosáhnout vedlejších pozitivních účinků na víno:

• Zvýšení kyselosti
• Snížení Ph
• Oživení barvy v červených vínech
• Odstranění určitých molekul odpovědných za negativní pachy

Zařízení částečně eliminuje i další boční ionty jako vápník, železo a měď. V souladu s tím bude dosaženo snížení rizik, která přítomnost iontů zahrnuje.

Nakonec je výsledkem mimořádně zajímavá schopnost upravovat již mošt před fermentací, regulovat Ph tak, aby umožňovala ochranu před bakteriálními útoky, jako jsou brettanomyces, které by mohly negativně ovlivnit správný průběh alkoholové fermentace a kvalitu a množství alkoholu vína.

Testovací sada:
Systém rychlé analýzy Enomet umožňuje enologovi s maximální bezpečností určit optimální typ iontové výměny pro každý vína

Výkonové řady od 800 l/hod – 250000 l/hod

S = Poloautomat
A = automaticky