Reverzní osmóza zahuštování moštů

Reverzní osmóza zahuštování moštů

ENOMET – OSMOMET

Enologiecká technoloie zahuštování moštů

Reverzní osmóza zahuštování moštů

Proces reverzní osmóza umožňuje upravit koncentraci zahuštěném moštu a vína. Vinařská technologie pro úpravu koncentrace osmózou OSMOMET od společností ENOMET ve spolupráci s významným americkým výrobcem, optimalizuje tento proces tím, že umožňuje snadný přístup všem vinařům, výrobcům vína malým i velkým.

Výhody použití zahušťování moštu:

– Koncentrace moštu a vína v jednotlivých letech se liší, lze ji upravit reverzní osmózou
– Jednoduchá obsluha, umístění stroje bez nutnosti změny dispozice ve vinném sklepě
– Rychlé uvedení do provozu, žádné časové ztráty nastavováním
– Snadno čistitelné a vysoce účinné spirálové membrány
– Předimenzovaný předsazený filtr, zaručuje maximální délku účinnosti membrány
– Elektronický ovládací panel funkcí pro maximální snadné použití a celou automatizaci mycích operací
– Pojízdná konstrukce a potrubí zcela vyrobené z nerezové oceli Aisi 304.

Technické parametry OSMOMET:

Enomet – SO 160 Osmomet

Výkon: 160 Lt/h
Příkon: 11kW
Rozměry: 2200×800 x1600mm

Enomet – SO 240 Osmomet

Water: 240 Lt/h
Power: 13kW
Sizes: 2200×800 x1600mm

Technologie inverzní osmózy vychází proncipiálně z výměny látek přes polopropustnou semipermeabilní mebránu buněk obalu bobulí. Tímto způsobem lze pomocí změny osmotického tlaku měnit koncentraci roztoku obsahují sacharidy a tím upravovat cukermatost moštů, vína. Systém byl vyvinut ve spolupráci s výrobci vína a nahrazuje dosavadní způsoby úpravy moštu řepným cukrem.