Reverzní osmóza zahuštování moštů
Reverzní osmóza zahuštování moštů
ENOMET – OSMOMET
Proces reverzní osmóza umožňuje upravit koncentraci zahuštěném moštu a vína. Vinařská technologie pro úpravu koncentrace osmózou OSMOMET od společností ENOMET ve spolupráci s významným americkým výrobcem, optimalizuje tento proces tím, že umožňuje snadný přístup všem vinařům, výrobcům vína malým i velkým.
Výhody použití zahušťování moštu:
– Koncentrace moštu a vína v jednotlivých letech se liší, lze ji upravit reverzní osmózou
– Jednoduchá obsluha, umístění stroje bez nutnosti změny dispozice ve vinném sklepě
– Rychlé uvedení do provozu, žádné časové ztráty nastavováním
– Snadno čistitelné a vysoce účinné spirálové membrány
– Předimenzovaný předsazený filtr, zaručuje maximální délku účinnosti membrány
– Elektronický ovládací panel funkcí pro maximální snadné použití a celou automatizaci mycích operací
– Pojízdná konstrukce a potrubí zcela vyrobené z nerezové oceli Aisi 304.
Technické parametry OSMOMET:
Enomet – SO 160 OsmometVýkon: 160 Lt/h
|
Enomet – SO 240 OsmometWater: 240 Lt/h
|
Technologie inverzní osmózy vychází proncipiálně z výměny látek přes polopropustnou semipermeabilní mebránu buněk obalu bobulí. Tímto způsobem lze pomocí změny osmotického tlaku měnit koncentraci roztoku obsahují sacharidy a tím upravovat cukermatost moštů, vína. Systém byl vyvinut ve spolupráci s výrobci vína a nahrazuje dosavadní způsoby úpravy moštu řepným cukrem.